Home Improvement

Hoe zit het met wanbetalingen en leningen, hoe maak je het beheersbaar

Als u geld nodig heeft voor een essentieel artikel of om uw leven met leningen beter beheersbaar te maken, is het een goede zaak uzelf vertrouwd te maken met de soorten kredieten en leningen die mogelijk voor u beschikbaar zijn en de soorten voorwaarden die u kunt verwachten.

Verschillende soorten leningen die kunnen worden toegepast voor uw behoeften

De twee basiscategorie├źn van consumentenkrediet zijn open en closed-end krediet. Open-end-tegoed, beter bekend als revolverend krediet, kan herhaaldelijk worden gebruikt voor aankopen die maandelijks worden terugbetaald, maar het is niet nodig om het volledige verschuldigde bedrag elke maand te betalen. De meest voorkomende vorm van doorlopend krediet zijn creditcards, maar ook leningen met eigen vermogen en eigenvermogenslening (HELOC) vallen in deze categorie.

Soorten kredieten: open-end en closed-end kredietopties

Creditcards worden gebruikt voor dagelijkse uitgaven, zoals voedsel, kleding, transport en kleine huisreparaties. Rentekosten worden toegepast wanneer het maandelijkse saldo niet volledig wordt betaald. De rentetarieven op creditcards zijn gemiddeld 15 procent, maar kunnen zo laag zijn als nul procent (tijdelijke, introductieaanbiedingen) en zelfs 30 procent of meer, afhankelijk van de betalingsgeschiedenis en kredietscore van de klant. Leningen voor slecht krediet zijn misschien moeilijk te vinden, maar lagere rentetarieven zijn beschikbaar binnen non-profit schuldbeheersprogramma’s, zelfs voor kredietscores onder 500.