Technologie

Gaat Virtuele Realiteit De Wereld Overnemen?

Ik ben altijd een nerd geweest die van technologie en games houdt. Dus toen bleek dat virtual reality (VR) -technologie beschikbaar kwam voor gamers, was ik extatisch.

Toen gebeurde er iets waardoor ik kon pauzeren. Een gamer en YouTuber genaamd Mark Fischback, ook bekend als Markiplier, deelden zijn ervaring met het spelen van een onafgewerkte VR demospel. VR is een technologie die een virtuele omgeving creëert. Kijk bijvoorbeeld naar de 360 graden camera

Hoe Werkt VR Op Onze Hersenen?

Het wordt aan onze zintuigen gepresenteerd, zodat je het gevoel hebt dat je er daadwerkelijk bent. Een groot aantal technologieën worden gebruikt om rekening te houden met cognitie en perceptie. Een VR-headset neemt de visuele omgeving over en representeert deze opnieuw – vergelijkbaar met wat hoofdtelefoons met audio doen.

Een Vreselijke Ervaring

Ondanks de vreselijke graphics en het onrealistische landschap van de game, werd Markiplier zo bang om te spelen dat hij begon te huilen en op verschillende punten wilde stoppen. Alles veranderde voor mij op dat moment. Als een 27-jarige man die horrorspellen speelt voor de kost kan bang zijn voor een onrealistisch spel, kan VR zeer reële risico’s inhouden voor zijn gebruikers – vooral jongere.

Waar ga je VR tegenkomen?

Het lijdt geen twijfel dat VR het volgende grote ding is: het zal de wereld veranderen. Naarmate het gebruikelijker en goedkoper wordt, zal het worden geïntegreerd in alles, van onderwijs, militaire training en onderzoek tot strafrechtspraak en zelfs therapie.

Maar voor gezinnen met jonge kinderen, is het wellicht verstandiger om even te wachten voordat je deze nieuwe realiteit op hol slaat.

Wat Is VR Nou Precies?

VR is niet bepaald nieuw. Er waren pogingen in de jaren negentig om het mainstream te maken. Deze mislukten vanwege technologische nadelen en enorme kosten. Maar de technologie is geëvolueerd, waardoor VR steeds betaalbaarder en toegankelijker wordt.

VR’s kracht ligt in het feit dat het onderbewustzijn geen onderscheid kan maken tussen de werkelijkheid en de gesimuleerde omgeving die je ziet. Je bewuste geest is zich misschien bewust dat je alleen maar een spel speelt, maar je onderbewustzijn herkalibreert zichzelf opnieuw om de nieuwe omgeving als echt te accepteren.

Het zal vechten of vluchten en andere psychologische en fysiologische reacties initiëren in reactie op een waargenomen dreiging. Dit is de reden waarom een ​​VR-gebruiker zich zou kunnen ontdoen van iets dat hem in het spel wordt gegooid.